Zusjes Ter Schiphorst op eerste editie Judith Meulendijks Open

3 november 2021

Een van de grote voordelen van de evenementen van Helmondse Sporthelden is dat broertjes en zusjes met elkaar actief kunnen zijn, omdat er bij de stichting in de vijfde stad van Brabant geen voorwaarden vooraf worden gesteld als het lidmaatschap van een vereniging of een niveau.

De enige voorwaarde die Helmondse Sporthelden stelt is dat haar evenementen zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Helmondse Sporthelden stelt haar evenementen open voor elk kind, zelfs met of zonder beperking. De basis van sport is plezier en dat is de doelstelling van de stichting van Frans Stienen. De Helden van de stad gebruiken als voorbeeld voor volgende generaties, die daardoor extra plezier beleven aan sport.

Door die filosofie kunnen ook de zusjes Ter Schiphorst op zondag 21 november in de sporthal aan de Suytkade deelnemen aan de eerste Judith Meulendijks Open. Het levende eerbetoon van de stichting aan de in Helmond geboren en getogen badminstonster die in 2000 actief was op de Olympische Spelen van Sydney. Een prestatie in de door Aziatische landen gedomineerde sport. In de hal die vastzit aan het thuishotel van de stichting Fletcher Welnesshotel Helmond gaat Meulendijks dus de zusjes Martha Christina en Sarah ter Schiphorst ontmoeten.

Beide meisjes zijn reeds lid van een badmintonvereniging en komen op zondag 21 november op een van de onderdelen van de clinic, die om 14.30 uur start, zelfs even tegenover Judith Meulendijks te staan. Een slagenwisseling met een ex-Olympier. Veel leuker gaat het in samenwerking met HBC Phoenix en de Helmondse Badminton Bond niet worden.

 


Terug naar nieuwsoverzicht