Wisselbokaal Leontien van Moorsel voor Keje Pouwels

4 juli 2021
Keje Pouwels heeft uit handen van Leontien van Moorsel de eerste Leontien van Moorsel wisselbokaal ontvangen. Tijdens de eerste Leontien van Moorsel Classic op het complex van RTC Buitenlust werd de regen na de presentatie van de deelnemers de grote spelbreker.
Geen buitjes, maar serieuze buien teisterden het evenement van Helmondse Sporthelden. Reden voor alle deelnemers en hun ouders, familie, gasten en bestuursleden van RTC Buitenlust en Helmondse Sporthelden om in de kantine of onder de luifel te gaan schuilen.
Een deelnemer was echter niet van plan om toe te geven aan de regen. Keje Pouwels trok zijn gele regenjack aan en maakte er in de regen gewoon een training van. Onverstoord draaide de jeugdrenner van RTC Buitenlust zijn rondjes op het thuiscircuit. Reden voor Leontien van Moorsel om hem na de medailleceremonie te belonen met de grote wisselbokaal.
Pouwels was zo trots als een Pouw en moest vervolgens met beker en bloemen met iedereen op de foto. Als een echte winnaar. “De wisselbokaal is bij uitstek niet voor de snelste of beste. Daar gaat het op mijn evenement niet om. Het gaat om het plezier. Maar toen fietsen door regenen niet mogelijk was, had Keje in de regen toch plezier. Daarom heeft hij voor mij de wisselbokaal gewonnen,” aldus Leontien van Moorsel.
Keje Pouwels mag de grote beker een jaar lang in zijn bezit hebben. In 2022 op de tweede editie van de Leontien van Moorsel Classic gaat zijn naam als oud-winnaar op de achterzijde en wordt de wisselbokaal opnieuw uitgereikt.

Terug naar nieuwsoverzicht