Wielerclinics basisscholen met Jibb+ nu al groot succes

2 juli 2021
Hoe breng je kinderen bij een vereniging. Door ze onder schooltijd bij die vereniging te laten kennismaken met een sport. In de aanloop lnaar de Leontien van Moorsel Classic laat Helmondse Sporthelden kinderen van vier Helmondse basisscholen kennismaken met de sport van Leontien van Moorsel.
 
Op het parcours van haar eerste club RTC Buitenlust fietsen op een echte racefiets, die voor dit traject beschikbaar zijn gesteld door Het Snelle Wiel uit Bladel. En op een echte baan blijkt wielrennen onder leiding van Jibb+ dan toch veel moeilijker en zwaarder dan het op televisie lijkt.
 
Dat is de waarde van het clinictraject van Helmondse Sporthelden in de aanloop naar het levende eerbetoon aan een held uit de vijfde stad van Brabant. Kennis maken met een sport, plezier beleven en vervolgens enthousiast ook deelemen aan het evenement waarmee de clinics worden afgesloten. Zondag 4 juli is dat de Leontien van Moorsel Classic bij RTC Buitenlust.
 
En de clinics voor vier basisscholen in Helmond in samenwerking met Jibb+ hebben hun waarde reeds duidelijk gemaakt. Voorzitter Frans Stienen kwam kijken en zag tot tevredenheid dat bijna twintig leerlingen vanuit de clinics zich reeds aan hebben gemeld voor het levende eerbetoon aan de viervoudig Olympisch kampioen van Sydney en Athene. Daardoor staan er zondag meer dan vijftig meisjes en jongens van zes tot en met twaalf jaar aan de start van het eerste evenement van Helmondse Sporthelden.
 
Daarmee vult Helmondse Sporthelden in samenwerking met Jibb+ en RTC Buitenlust haar doelstelling in. Kinderen bij een sportclub brengen, laten bewegen en plezier laten beleven. Ook de kinderen voor wie sport vanuit financieel oogpunt een luxe is geworden.

Terug naar nieuwsoverzicht