Wielerclinics in aanloop naar Leontien van Moorsel Classic

18 juni 2021
Helmondse Sporthelden gaat in samenwerking met Jibb+ wielerclinics verzorgen in de aanloop naar de eerste editie van de Leontien van Moorsel Classic op het complex van RTC Buitenlust in Helmond.
 
Jibb is op dit moment bezig om scholen te werven in de omgeving van de wielerbaan waar Leontien van Moorsel op de rode fiets van haar oudere broer Jan op begon. Zij krijgen de kans op donderdag 1 en vrijdag 2 juli om op racefeitsen op de baan van Buitenlust het wielergevoel te proeven. Vanuit de clinics kunnen de kinderen van zes tot en met twaalf jaar zich gratis aanmelden voor deelname aan de leukste wielerdag van ons land op zondag 4 juli.
 
De Leontien van Moorsel Classic is geen wedstrijd met een wisselbeker voor de winnaar van de koers. Het is een experience bedoeld om kinderen enthousiast te maken of houden voor de sport waarin ze maar liefst viermaal Olympisch kampioen wordt. Aan het einde van de Classic die om 12.00 uur begint (inloop 11.30 uur) en eindigt om 14.30 uur krijgt elke deelnemer daarom een Leontien-diploma plus medaille als aandenken.
 
Ook zonder deelname aan de clinic kunnen kinderen uit Helmond en daar buiten zich reeds aanmelden. Dat kan via de website van de Helmondse Sporthelden. Die stichting onder leiding van oud-wethouder Frans Stienen heeft als doelstelling om kinderen in de vijfde stad van Brabant te motiveren om aan sport te doen met de helden van Helmond als voorbeeld.
 
Basisscholen in Helmond die deel willen nemen aan de clinics van Jibb bij RTC Buitenlust op donderdag 1 of vrijdag 2 juli kunnen zich melden bij Jibb. Deelname aan clinics en evenementen van Helmondse Sporthelden is altijd gratis en vooral bedoeld om kinderen de gelrgenheid te bieden om te participeren als daar thuisd de financiele middelen voor ontbreken. Sport mag volgens Helmondse Sporthelden nooit een vorm van luxe worden.

Terug naar nieuwsoverzicht