Wat doen wij


Een echte held is een boegbeeld voor zijn of haar stad. Iemand die wordt geïdentificeerd met het DNA van die stad, iemand die staat voor de mentaliteit van die stad. Verliezen mag, mits de mouwen dan wel tot de laatste vezel zijn opgestroopt. Topsporters of ex-topsporters waar mensen trots op zijn en waar kinderen zich aan spiegelen. Nationale, Europese, wereld- of olympisch kampioenen of medaillewinnaars, wiens naam in zowel binnen- als buitenland met hoofdletters wordt geschreven.

Een topsporter of ex-topsporter, die door zijn of haar palmares én door zijn of haar persoonlijkheid respect afdwingt. Iemand die een sieraard is van zijn generatie en daarmee een inspiratie voor volgende generaties. Iemand die zowel binnen als buiten het veld of de hal een waardig ambassadeur is. En wiens voornaam eigenlijk al voldoende is voor her- en erkenning.

Voor enkele van die iconen zijn er al standbeelden of straatnamen, maar vaak pas na hun dood. Een levend, jaarlijks terugkerend eerbetoon is feitelijk een nog grotere hommage aan de ambassadeur van de stad. Reden voor een aantal mensen met een groot hart voor Helmond om in 2020 de stichting Helmondse Sporthelden op te richten. Om sporters te blijven eren in de stijl waarmee met de gebroeders Van der Kerkhof reeds was begonnen. Oude en nieuwe helden, maar altijd iconen van hun tijd. Dus feitelijk tijdloze helden.

Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd!