Vliegende start 25 leerlingen Dr. Knippenberg College

13 juli 2021

Het team van het Dr. Knippenberg Colllege was misschien wel de meest verrassende deelnemer aan de eerste editie van de Gebroeders Van de Kerkhof Cup op zondag 11 juli op het complex van SV de Braak in Helmond.

De onderwijsinstelling van directeur Jule Frantzen levede alle scheidsrechters voor de wedstrijden op het levende eerbetoon van Helmondse Sporthelden aan de tweeling van PSV en Oranje die in Helmond zijn geboren en getogen. Het Dr. Knippenberg College was in de schaduw van het stadion van Helmond Sport, waar Rene van de Kerkhof zijn sportieve loopbaan beeindigde met maar liefst 25 studenten zichtbaar in het rood aanwezig.

Niet alleen om wedstrijden tot een goed einde te brengen, maar ook om veters te strikken en af en toe een pijnlijke traan weg te vegen. Het maakte de in het rood gestoken studenten tot een prettige en waardevolle aanvulling van het tweede evenement van de stichting van voorzitter Frans Stienen. “Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen op deze manier een maatschappelijke bijdrage te laten leveren,” aldus Jule Frantzen. Op de achtergrond straalde het splinternieuwe gebouw van het Dr. Knippenberg College op De Braak.

“Ik zie lachende gezichten bij mijn leerlingen, kinderen, ouders en mensen van SV De Braak en Helmondse Sporthelden. Volgens mij is bij de Gebroeders Van de Kerkhof Cup een prima basis gelegd voor een samenwerking die aan twee kanten werkt. Geweldig om op deze manier onderdeel te kunnen zijn van een prachtig initiatief in de stad,” aldus Frantzen.


Terug naar nieuwsoverzicht