Van Stiphout en Van Katwijk starten wielerclinics

1 juli 2021

Helmondse Sporthelden-bestuurslid Joop van Stiphout en RTC Buitenlust-voorzitter Fons van Katwijk hebben donderdag 1 juli op het complex van de Helmondse wielerclub het startsein gegeven voor twee dagen van wielerclinics voor vier basisscholen in de vijfde stad van Helmond.

De clinics in de aanloop naar de eerste Leontien van Moorsel Classic op zondag 4 juli bij RTC Buitenlust worden gegeven door de mensen van Jibb+. Met deze samenwerking wil Helmondse Sporthelden kinderen van zes tot en met twaalf jaar onder schooltijd over de drempel van sportclubs helpen. Kennismaken en plezier beleven aan sport en indien nodig financiele voorwaarden voor sporten en het lidmaatschap met steun van de stichting Leergeld voor kansarme kinderen garanderen.

Leontien van Moorsel begon op de rode racefiets van haar oudere broer Jan van Moorsel nooit met wielrennen om een groot kampioen te worden. De viervoudig Olympisch kampioene van Sydney en Athene begon met fietsen om plezier te maken en ‘jongens te kijken’, zoals ze haar periode bij RTC Buitenlust zelf altijd omschrijft. Dat plezier moet vanuit de clinics ook op kinderen van de deelnemende basisscholen in Helmond afstralen. De fietsles door Jibb+ op beschikbaar gestelde kleine racefietsen van Het Snelle Wiel uit Bladel moet reden zijn voor de kinderen om zondag terug te komen naar RTC Buitenlust voor de Leontien van Moorsel Classic. En daarna wellicht door te stromen naar een lidmaatschap van RTC Buitenlust.

Het levende eerbetoon aan de zesvoudig sportvrouw van het jaar is het eerste evenement op de kalender van stichting van voorzitter Frans Stienen. Helmondse Sporthelden wil de helden van de stad benutten om kinderen bewust te maken van hun voorbeelden en ze te motiveren om in hun voetsporen te treden. Niet om sportief hetzelfde te bereiken, maar vooral om net zo veel plezier te beleven als Van Moorsel in haar jeugd bij RTC Buitenlust had.

Helmondse Sporthelden heeft voor 2021 zeven evenementen in de agenda staan in zes verschillende takken van sport. Het volgende sportfeest in Helmond is de Gebroeders Van de Kerkhof Cup op zondag 11 juli op het complex van SV De Braak in de vijfde stad van Helmond.


Terug naar nieuwsoverzicht