Van Hanegem ziet rol voor beide Sporthelden Van de Kerkhof

25 oktober 2021

Willem van Hanegem ziet een rol weggelegd voor de Helmondse Sporthelden Rene en Willy van de Kerkhof. Daags na de 5-0 nederlaag van PSV bij Ajax pleit de columnist van het Algemeen Dagblad voor mensen in de organisatie van de club uit de Lichtstad die de vinger op de zere plek durven te leggen.

Volgens Van Hanegem willen of kunnen beleidsbepalers John de John en Toon Gerbrands op de Herdgang niet over heikele zaken te praten om zo het beeld in stand te houden dat trainer Roger Schmidt goed werk bij levert. De ex-speler van Feyenoord is echter van mening dat PSV met de opvolger van Mark van Bommel weinig is opgeschoten. “En nu niet op de Herdgang lekker gniffelen dat Van Bommel na vier maanden al is ontslagen bij VFL Wolfsburg. Maar man en paard noemen binnen de organisatie.”

Van Hanegem denkt aan persoon als Aad de Mos. “Want die komt vaak bij PSV,” aldus Van Hanegem. Maar ‘de Kromme’ lijkt desondanks een lichte voorkeur te hebben voor zijn vrienden Rene en Willy van de Kerkhof. “En niet roepen dat Ajax zo rijk is. Ik las laatst het bedrag dat Zahavi incasseert en hij zal niet de enige zijn. Dus heeft PSV voldoende te besteden.” Er nu nog iets goeds mee doen, lijkt Van Hanegem dus in de ochtendkrant te concluderen.

Werk aan de winkel voor de twee voormalige PSV’ers Van de Kerkhof. De tweeling kreeg dit jaar van de stichting Helmondse Sporthelden hun eerste levende eerbetoon bij SV De Braak aangeboden. De tweede editie van het -8 toernooi bij SV De Braak staat voor 17 juli 2022 op de kalender. SV Brandevoort is dan de titelverdediger van de Cup met de grote oren. Of Roger Schmidt dan nog trainer is van PSV is nog de vraag.


Terug naar nieuwsoverzicht