Tweeling Van de Kerkhof blaast 70 kaarsjes uit

16 september 2021
Helmondse Sporthelden feliciteert de beroemdste tweeling van Helmond: Rene (l) en Willy van de Kerkhof (r) met hun zevende kruisje. De beide ex-spelers van Mulo, FC Twente, PSV en het Nederlandse elftal vieren de speciale dag elk thuis, maar vanavond samen in het duel van PSV tegen Real Sociedad.
Niet alleen Helmondse Sporthelden staat stil bij de zeventigste verjaardag van de tweeling. Het NPO Radio 1-programma Met het oog op morgen blikte met Herman van der Zandt in de rubriek ‘vijf voor twaalf’ alvast vooruit op de heugelijke dag voor de twee broers Van de Kerkhof.
En het Algemeen Dagblad besteedt in de editie van 16 september maar liefst twee pagina’s aan een groot interview met Rene en Willy van de Kerkhof. De Helmondse tweeling komt ruim aan het woord over geheime gesprekken, carnaval, Hongkong en de roemruchte WK-finale van 1978 in Argentinie.
De ochtenkrant vergat overigens het belangrijkste onderwerp bij de tweeling aan te snijden. De Gebroeders van de Kerkhof Cup die dit jaar als levend eerbetoon voor de eerste maal in Helmond werd georganiseerd. De tweeling kwam naar het oude complex van Mulo dat nu wordt bespeeld door SV de Braak om er de medailles uit te reiken en de Cup met de grote oren aan de winnaar van het toernooi.
De -8 jeugd van SV Brandevoort mag de grootste beker die de club ooit won een jaar in de prijzenkast houden. In 2022 verdedigt de Helmondse Cup deze prijs op de tweede editie van het toernooi.

Terug naar nieuwsoverzicht