Tren van den Heuvel in Van Moorsel Classic

16 juni 2021

Ook Tren van den Heuvel komt op zondag 4 juli naar de eerste editie van de Leontien van Moorsel Classic van Helmondse Sporthelden. De leukste wielerdag van ons land wordt gehouden op het complex van haar eerste vereniging, het Helmondse RTC Buitenlust.

Van den Heuvel is lid van RTC Buitenlust in zijn woonplaats. Zijn racefiets staat al meer dan een jaar ongebruikt in de schuur. April 2020 zat hij in wedstrijdverband voor de laatste maal op de tweewieler. Samen met andere leden van RTC Buitenlust was Van den Heuvel toen actief in Geldrop.

Vervolgens bepaalde Corona de wedstrijdkalender voor de jeugd. Daar waar de profs nog wel in actie mochten komen, bleven de jeugdleden van alle wielerclubs verplicht thuis. Dus kijkt Van den Heuvel en heel veel andere jonge wielerenners en wielrensters uit naar de mogelijkheid om weer op de fiets te stappen.

De Leontien van Moorsel Classic is met nadruk ook voor kinderen die nog geen racefietrs hebben of lid zijn van een wielerclub. Speciaal voor deze doelgroep worden fietsen geregeld, zodat ze bij RTC Buitenlust op zondag 4 juli gratis kennis kunnen maken met de sport van Leontien van Moorsel. Inschrijven voor het levende eerbetoon aan de viervosuig Olympische kampioen van Sydney en Athene kan via de website van Helmondse Sporthelden www.helmondsesporthelden.nl

De stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen zet zich in om de helden van de vijfde stad van Brabant te eren met een levend monument dat dient als stimulans voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar om in hun voetsporen te treden. Het is zoals Leontien van Moorsel zegt: “Toen ik begon met wielrennen was ik helemaal niet bezig met winnen. Sport was toen vooral plezier hebben.”


Terug naar nieuwsoverzicht