De Vuurvogel onderstreept sociale karakter evenementen

3 juli 2021

Met de deelname van een schoolteam van De Vuuvogel aan de Gebroeders Van de Kerkhof Cup onderstreept Helmondse Sporthelden het sociale karakter van haar evenementen. Die zijn namelijk niet alleen toegankelijk voor kinderen die aan die tak van sport doen, maar juist ook kinderen die daarmee kennis willen maken,

Op voorspraak van Helmondse Sporthelden bestuurslid Mohammed Chahim doet De Vuurvogel daarom zondag 11 juli mee aan de Gebroeders Van deKerkhof Cup op het complex van Sv de Braak en Helmond Sport. Het levende eerbetoon van de stichting onder leiding van Frans Stienen aan de tweeling die in de vijfde stad van Brabant werd ontdekt door FC Twente speelde vervolgens samen voor PSV en het Nederlands elftal.

De Vuurvogels is de eerste Helmonse basisschool die met een team deel gaat nemen aan een evenement van Helmondse Sporthelden. Aan de clinics voorafgaande aan de Leontien van Moorsel Claasic  deden vier basisscholen reeds mee. Precies volgens de doelstelling van Helmondse Sporthelden dat sport voor elk bereikbaar wil maken.

 


Terug naar nieuwsoverzicht