Stienen op bezoek bij stagiaires Hogeschool Rotterdam

8 juni 2021

Frans Stienen heeft een bezoek gebracht aan de studenten sportmarketing en management van Hogeschool Rotterdam. Van de acht stagiares die werken aan de zeven evenementen van Helmondse Sporthelden waren er zeven aanwezig. 

Een van de studenten werd tijdens het bezoek van de voorzitter van de stichting op het kantoor van Fast Forward aan de Piekstraat 21 in Rotterdam. De producent van Helmondse Sporthelden deelt het pand met de Giovanni van Bronckhorst Foundation, die de hoofdbewoner is. Stienen maakte op het kantoor wederom kennis met de directeur van de stichting met de naam van de ex-international en natuurlijk speler en trainer van Feyenoord.

Stienen deed zijn verhaal over passie en gevoel voor sport en het najagen van je dromen. De voormalige sportwethouder van Helmond vertelde over zijn periode als directeur van het Nederlands Handbal Verbond, waar hij aan de basis stond van de mondiale doorbraak van de nationale damesselectie. De voorzitter van Helmondse Sporthelden vertelde over zijn keuze over de politiek en de soms gelijke of juist totaal verschillende dynamiek als in de sportwereld.

Sitenen luisterde vervolgen naar de verhalen van de studenten die op dit moment concreet bezig zijn met de voorbereiding op de Leontien van Moorsel Classic op zondag 4 juli en de Gebroeders Van de Kerkhof Cup op zondag 11 juli . De acht studenten van Hogeschool Rotterdam zijn op de beide evenementen in Helmond. In de vijfde  stad van Helmond legt Helmondse Sporthelden de nadruk op het eren van de helden van de stad om die vervolgens te gebruiken om kansarme kinderen met de evenementen kansrijker te maken.

Stage is voor studenten niet alleen de boeken en lessen vertalen naar de praktijk, maar ook geinspireerd worden door mensen als Stienen en de week er voor Joyce Dijkshoorn. Mensen die als voorbeeld dienen voor de nieuwe generatie.


Terug naar nieuwsoverzicht