Stienen ook voorzitter Astense museum Klok en Peel

18 mei 2021
Frans Stienen was na zijn pensionering als wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Helmond niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. Maar de inwoner van de vijfde stad van Brabant lijkt op 68-jarige leeftijd drukker dan ooit.
De gewezen directeur van het Nederlands Handbalverbond werd medio 2020 al voorzitter van Helmondse Sporthelden. Een stichting die de sporthelden van de stad eert met evenement die dienen om kansarme jeugd in Helmond over de drempel te helpen naar een lidmaatschap van een vereniging. Eventueel met steun van de gemeente Helmond voor het voldoen van de jaarlijkse contributie.
Alsof dat nog niet voldoende tijd in de agenda van Stienen vroeg, is de Helmonder ook nog voorzitter geworden van het Museum Klok en Peel in Asten. Astenaar Jan van de Rijdt (68) werd tot vice-voorzitter benoemd. Interim-voorzitter Fokko Keun treedt per direct terug.
Met deze personele mutaties beschikt het museum vanaf vandaag weer over een volwaardig bestuur. Frans Stienen en Jan van de Rijdt zien het als hun eerste taak om het bestuur verder te verduurzamen met het aantrekken van meerdere nieuwe en zo mogelijk jongere bestuurskrachten. Met Stienen en Van de Rijdt heeft Museum Klok & Peel twee bestuurlijke zwaargewichten in huis gehaald. De nieuwe voorzitter en vice-voorzitter zullen geen bestuurders zijn die ’s morgens de museumdeuren openen en ’s avonds het licht uitknippen.

Terug naar nieuwsoverzicht