Nieky Holzken op bezoek bij Rotterdamse Boxing’82

27 oktober 2021
Hoog bezoek in Rotterdam. De Helmondse Sportheld Nieky Holzken bezocht ”op Zuid’ boksschool Boxing’82 van Diana van den Heerik. De dochter van de vermaarde trainer uit de Maasstad nam de school aan de zuidkant van de Maas noodgedwongen over nadat haar vader, Frans van den Heerik, ruim twee jaar geleden plotseling kwam te overlijden.
Holzken was overigens niet voor een training naar Manhattan aan de Maas gereden. Zijn bezoek aan Boxing’82 was bedoeld voor de opnames van een commercial. Daar was een boksschool met een traditionele uitstraling voor uitgezocht. Diana van den Heerik mocht overigens niets vertellen voor welk merk of product de opnames waren.
De Nieky Holzken Belt het levende eerbetoon van Helmondse Sporthelden aan de wereldkampioen kickboksen staat overigens voor 12 december in de kalender. Het wordt het vijfde en laatste evenement van de stichting in de vijfde stad van Brabant in 2021. Er moet echter een klein voorbehoud worden gemaakt, want Holzken tekende na twee imponerende zeges op rij een paar maanden geleden een nieuw contract bij zijn organisatie One Championship.
De nieuwe overeenkomst moet leiden naar een titelgevecht in de gewichtsklasse van de Helmonder. Wanneer de eerste van in totaal zes partijen gepland staan, is echter nog niet bekend. Het kan dus zijn dat Holzken in december in de ring moet verschijnen. In dat geval wordt de eerste editie van de Nieke Holzken Belt voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar in 2022 gehouden.

Terug naar nieuwsoverzicht