Slowaakse bondscoach Judith Meulendijks niet in Tokyo

22 juli 2021
In 2016 was Judith Meulendijks als coach van Zwitserland actief op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Vijf jaar later is de geboren en getogen Helmondse bondscoach van Slowakije, waar ze verantwoordelijk is voor de spelers/speelsters van onder-17, onder-19 en de senioren.
 
Slowakije wordt op de Spelen vertegenwoordigd door Martina Repiska, die zal uitkomen in de dames single. Zij speelt volgende week in Japan, onder begeleiding van Michal Matejka (naast Meulendijks coach van de senioren) in een poule tegen Nikte Alejandra Sotomayor uit Guatamala en de Canadese Michelle Li.
 
Tijdens het Olympische toernooi in Tokyo, is Meulendijks actief bij een twee weken durend trainingskamp in het Slowaakse Zvolen, waarbij ze, samen met nog twee andere coaches, 27 spelers onder haar hoede heeft. Ook al is de Helmondse zelf niet in Tokyo, ze zal Repiska nauwlettend volgen en ondersteunen. Meulendijks gaat de wedstrijden in Japan via TV of internet live volgen. De voormalige nummer tien van de wereld, was in 2000 zelf actief op de Olympische Spelen in het Australische Sydney.
 
Meulendijks studeert naast haar baan als bondscoach van Slowakije ook toegepaste psychologie en heeft op zondag 21 november van dit jaar in de sporthal aan de Suytkade haar eerste levende eerbetoon van de stichting Helmondse Sporthelden. De Judith Meulendijks Open stond aanvankelijk gepland voor maart van dit jaar, maar kon door Corona geen doorgang vinden.

 


Terug naar nieuwsoverzicht