RTC Buitenlust houdt vijf nieuwe leden over aan Classic

16 juli 2021
De grote winst van de eerste Leontien van Moorsel Classic van Helmondse Sporthelden bij haar eerste vereniging RTC Buitenlust in Helmond is inmiddels duidelijk.
Het was natuurlijk een prachtige, maar natte. dag Een dag waarop 75 kinderen bij RTC Buitenlust op de fiets stapten om het plezier te beleven wat Leontien van Moorsel predikt. “Sport doe je eerst om plezier te hebben en misschien later talent te worden en pas daarna prijzen te winnen. Maar boven alles is het plezier het meest belangrijke,” aldus de viervoudig Olympisch kampioen van Sydney en Athene.
Van Moorsel voorzag bij RTC Buitenlust iedereen van een diploma en medaille, plus een foto en een warm woord. Dat was de grote waarde voor de deelnemers die ondanks de regen allemaal met een glimlach naar huis gingen. Maar de grote winst zat na het eerste evenement van Helmondse Sporthelden zat bij Fons van Katwijk.
De voorzitter van RTC Buitenlust kon namelijk vijf nieuwe leden aan het bestand van de Helmondse wielerclub bijschrijven. Van de clinics die voor vier basisscholen in de vijfde stad van Brabant door Jibb+ waren gegeven, kwamen veertig kinderen naar de Leontien van Moorsel Classic. Van die veertig werden er uiteindelijk vijf zo gegrepen door de kennismaking met de wielersport dat ze besloten om lid te worden van RTC Buitenlust.
Daarmee vult de stichting Helmondse Sporthelden duidelijk haar doelstelling in om jeugd over de drempel van clubs ter brengen. Ook als ze kansarm zijn of een beperking hebben. Opgeteld met de drie nieuwe leden die SV de Braak overhield aan de Gebroeders Van de Kerkhof Cup overhield, staat de teller nu op acht kinderen die lid zijn geworden van een Helmondse club.

Terug naar nieuwsoverzicht