Pieter Gruijters Classic in 2021 alleen clinics voor 160 kinderen

20 oktober 2021

De Pieter Gruijters Classic wordt in 2021 na overleg tussen het bestuur van Helmondse Sporthelden en HAC Helmond geen evenement maar clinics voor basisscholen. Deze clinics worden donderdag 21 en vrijdag 22 oktober gegeven aan 160 kinderen op het complex van de atletiekvereniging op sportpark Molenven in Helmond.

De clinics voor vijf groepen basisschool Talentrijk in Helmond worden verzorgd door de docenten van Jibb+. Overleg tussen HAC Helmond en Helmondse Sporthelden moet uitmonden in het feit dat het levende eerbetoon aan de Paralympisch kampioen speerwerpen van Beijing 2008 in 2022 wel doorgang zal vinden.

“Gelukkig gaan we met clinics voor 160 kinderen van Talentrijk twee dagen lang toch een start maken met het eren van Pieter Gruijters in deze stad,” aldus Helmondse Sporthelden-voorzitter Frans Stienen. “Een evenement is een eerbetoon aan de naamgever. Als dat in 2021 dan niet lukt en wordt verplaatst naar 2022, dan is dat helaas zo. In ieder geval weten 160 kinderen in Helmond na de clinics voortaan wie Pieter Gruijters is en waarom hij een Sportheld is van deze stad.”

“Wij gaan er samen met HAC Helmond en Jibb+ alles aan doen om de Pieter Gruijters Classic te laten plaatsvinden. Dat verdient deze ex-topsporter die te lang in Helmond is vergeten,” aldus Stienen.

 


Terug naar nieuwsoverzicht