Persoonlijke uitnodiging van gebroeders Van de Kerkhof

19 juni 2021

Een persoonlijke uitnodiging van Rene en Willy van de Kerkhof voor de Gebroeders Van de Kerkhof Cup op zondag 11 juli op het terrein van SV de Braak en het stadion van Helmond Sport. Het leukste -8 toernooi van ons land met de naam van een unieke tweeling, die samen twee in 1974 en 1978 twee WK’s speelden in Oranje.

De Gebroeders Van de Kerkhof Cup is na de Leontien van Moorsel Classic het tweede evenement van de Helmondse Sporthelden. De stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen wil de helden van de vijfde stad van Brabant gebruiken om jeugd te stimuleren om aan sport te gaan doen of te blijven doen. En ditr door zeven levende standbeelden op te richten voor de sporters van naam en faam. Van vroeger en nu.

De Gebroeders Van de Kerkhof zijn twee van de acht Helmondse Sporthelden waarvoor zeven gratis evenementen in zes verschillende takken van sport worden georganiseerd. De Gebroeders Van de Kerkhof Cup is voor -8 teams en de Danny Koevermans Cup later in het jaar voor -7 teams. Helmondse Sporthelden gaat zich samen met Jibb+ via clinics inzetten om steeds meer kansarme kinderen (een op de negen) in Helmond op deze manier over de drempel naar sport en een lidmaatschap van clubs te krijgen.

De Gebroeders Van de Kerkhof Cup wordt geopend met een vlaggenparade voor alle teams die wordt afgenomen door de tweeling die samen voor FC Twente en PSV speelden. De medailleceremonie is aan het einde van het toernooi ook voor alle teams. Het aandenken aan deelname aan het -8 toernooi wordt uitgereikt door de voormalige rechtsbuiten en middenvelder van Oranje.

Aanmelden voor de Gebroeders Van de Kerkhof Cup is gratis en kan via de website van de stichting Helmondse Sporthelden www.helmondsesporthelden.nl Er kunnen voor de eerste editie maixmaal 36 teams worden geplaatst. Het Dr Knippenberg College zorgt speciaal voor het evenement als onderwijspartner voor arbiter/spelleiders op het evenement.

https://www.facebook.com/100002272804692/videos/4245706105515108/


Terug naar nieuwsoverzicht