Overleg Helmondse Sporthelden RTC Buitenlust

29 april 2021

Rekening houdend met het feit dat de Corona-maatregelen in de komende weken verder zullen worden versoepeld heeft Helmondse Sporthelden overleg gehad met RTC Buitenlust over de Leontien van Moorsel Classic. Het levende monument voor de viervoudig Olympisch kampioene staat immers voor zondag 4 juli op de kalender.

Stichtings-voorzitter Frans Stienen sprak met RTC Buitenlust-preses Fons van Katwijk over het levende eerbetoon aan de zesvoudig Sportvrouw van het Jaar uit Boekel. Dat ze tot de acht Helmondse Sporthelden behoort die in zeven evenementen worden geeerd, komtomdat Van Moorsel haar sportieve loopbaan begon bij de Helmondse wielerclub.

Broer Jan was voor Leontien van Moorsel de voornaamste reden om te gaan fietsen en ze begon ook op het oude fietsje van haar broer. De rest van het verhaal is snel verteld, de Joekel van Boekel, groeide in het tenue van RTC Buitenlust uit tot de grootste wielrenster van ons land en bovendien een van de meeste gedecoreerde sportvrouwen van ons land.

Alle reden voor Helmondse Sporthelden om in hun doelstelling om kinderen door voorbeelden aan het sporten te krijgen, koos voor Leontien van Moorsel. De geboren Boekelse was graag bereid om iets voor haar oude club en kinderen terug te doen. “Ik heb altijd veel plezier beleefd aan mijn jeugd bij RTC Buitenlust. Dat gun ik ieder kind. Zeker de kansarme jeugd, waarvoor Helmondse Sporthelden zich extra voor wil inzetten. Gelukkige kinderen is toch het mooiste wat er is. Ik hoef maar naar mijn eigen kind te kijken om te weten hoe belangrijk dat is. En als ik daar bij mijn oude club een leuke dag aan kan toevoegen dan kom ik er graag voor naar Helmond,” aldus de Koningin van Sydney.

Frans Stienen besprak met Fons van Katwijk de invulling van de Leontien van Moorsel Classic. “We praten volgende week als bestuur om de eerste twee evenementen definitief door te laten gaan. Mag dat van Corona en hebben we voldoende steun van het bedrijfsleven. Over deelname maken we ons, eerlijk gezegd geen zorgen. Alleen RTC Buitenlust rekent al op veertig jeugdleden van vier tot en met twaalf jaar. Dat zijn in ieder geval geweldige voortekenen.”

 


Terug naar nieuwsoverzicht