Ook Willem Maas naar eerste Judith Meulendijks Open

28 oktober 2021

Na de eerste editie van de Bob de Voogd Trophy is het bestuur van Helmondse Sporthelden direct doorgeschakeld naar de Judith Meulendijks Open. De aanmeldingen voor het vierde evenement van de stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen blijven binnen druppelen. Zo ook van Willem Maas die op zondag 21 november aanwezig zal zijn op de leukste badmintondag in de sporthal aan de Suytkade in Helmond.

De Judith Meulendijks Open is geen traditoneel jeugdtoernooi, maar een badmintonexperience. Zowel voor kinderen die reeds lid zijn van een vereniging als kinderen die alleen badminton tijden de vakantie hebben gespeeldm, maar nader kennis willen maken met de racketsport. De tegenwoordig als bondscoach van Slowakije werkzame is er op haar levende eerbetoon zelf bij.

Kinderen worden op de Judith Meulendijks Open ingedeeld naar leeftijd en speelsterkte en gaan verdeeld over zes stations in de dubbele sporthal aan de slag. Op een van de stations mogen ze tegen de naamgever van het evenement spelen. Op de vijf andere stations staan in samenwerking met haar eerste club HBC Phoenix en de Helmondse Badminton Bond diverse onderdelen van het badminton centraal.

Uitaard wordt ook dit evenement van Helmondse Sporthelden voor de deelnemers afgesloten met een medailleceremonie, waardoor elk kind na de Judith Meulendijks Open met een blijvende herinnering naar huis gaat.

In de aanloop naar het evenement zal Jibb+ clinics aan veertien eerste klasse van het Dr. Knippenberg College verzorgen. Op de oude school van Meulendijks studeren momenteel haar neefje en nichtje.

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht