Ook meisjes HC Boekel naar Bob de Voogd Trophy

27 september 2021

Het deelnemersveld voor de eerste editie van de Bob de Voogd Trophy op zaterdag 23 oktober is uitgebreid met HC Boekel. De meisjes E1, uit het geboortedorp van Sportheld Leontien van Moorsel, komt naar het levende eerbetoon van Helmondse Sporthelden bij HC Helmond.

Daar begon Bob de Voogd zijn sportieve loopbaan. Aanvankelijk alleen voor het plezier in het beoefenen van de sport en later om er zijn sportieve en maatschappoelijke loopbaan mee te verrijken. De international veroverde met Oranje in 2012 zilver op de Olympische Spelen van Londen. Vier jaar later bleef het Nederlands team met De Voogd in Rio de Janeiro net buiten het erepodium. Op de erelijst van de gewezen international prijken overigens ook andere prijzen zoals de Europese titel.

De geboren en getogen Helmonder speelt op dit moment in het Belgische Brasschaat voor Braxgata, terwijl hij het vizier bovendien heeft gericht op zijn maatschappelijke loopbaan. De Bob de Voogd Trophy wordt het derde evenement van Helmondse Sporthelden in 2021. Op de lijst staan nog de Pieter Gruijters Classic, Judith Meulendijks Open en Nieky Holzken Belt.


Terug naar nieuwsoverzicht