Ook Bruheze -8 naar Gebroeders Van de Kerkhof Cup

23 juni 2021

Ook de -8 jeugd van Bruheze komt op zondag 11 juli naar de eerste editie van de Van de Kerkhof Cup. De Helmondse club meldde zich aan met een elftal voor het levende eerbetoon aan de in Helmond geboren en getogen tweeling die onder meer voor FC Twente, PSV en het Nederlands elftal speelden.

De Gebroeders Van der Kerkhof Cup wordt volgens de formule zes tegen zes gespeeld in het stadion van Helmond Sport en op een veld van fusieclub SV de Braak. Aan het eerbetoon van de stichting Helmondse Sporthelden aan de tweeling die twee WK’s speelden, mogen clubs met meerdere teams meedoen. Ze worden over verschillende poules verspreid en spelen daardoor in de voorronde niet tegen elkaar.

Bruheze -8 werd aangemeld door Sander Giepman. Bij Helmondse Sporthelden bestaan overigens geen voorwaarden voor niveau om deel te nemen. Plezier staat voorop. Daarom begint het toernooi ook met een vlaggenparade voor alle teams en krijgt ook elk team een medaille als aandenken aan deelname aan het evenement voor jeugd onder acht jaar. De leiding van de wedstrijden is overigens in handen van studenten van het Dr Knippenberg College uit Helmond, die zo hun maatschappelijke stage invullen.

 


Terug naar nieuwsoverzicht