Ook -8 Stiphout Vooruit eert Gebroeders Van de Kerkhof

30 juni 2021

Een evenement als levend eerbetoon. Nederland moet er nog even aan wennen, maar Helmondse Sporthelden is van mening dat je niet moet wachten met het eren van de vaderlandse sporthelden tot na hun overlijden. Dus eert de stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen de helden van de vijfde stad van Brabant en gebruikt ze bovendien als voorbeeld voor volgende generaties.

De Gebroeders Van de Kerkhof is een sportief eerbetoon aan de in Helmond geboren en getogen tweeling Willy en Rene van de Kerkhof. De bij FC Twente, PSV spelende broers worden op het complex van SV De Braak en Helmond Sport geeerd met een jaarlijks terugkerend toernooi voor -8 jeugd met hun naam. Zo groeien kleine voetballers op met de wetenschap dat ze hebben deelgenomen aan een evenement van twee beroemde voetballers. Misschien zelfs wel de helden van vader of opa.

De Gebroeders Van de Kerkhof Cup is een traditioneel toernooi, maar wordt opgewaardeerd met een vlaggenparade voor alle teams plus een medailleceremonie voor elk kind. Beide extra onderdelen in het programma van het toernooi worden afgenomen door de Gebroeders Van de Kerkhof. Die gaan na afloop van het toernooi uiteraard ook met elk team op de foto. Dat gegeven moet dit evenement voor kinderen en ouders extra waarde geven. Bovenop het plezier, de medaille en voor een club de wisselbokaal.

Een van de teams die daar zondag 11 juli kans op maken is Stiphout Vooruit. De club komt met een combinatie van het eerste en tweede -8 team naar het toernooi op sportpark De Braak. Gratis aanmelden kan nog via www.helmondsesporthelden.nl


Terug naar nieuwsoverzicht