Nieuw aanvangstijdstip Leontien van Moorsel Classic

26 juni 2021

De eerste editie van de Leontien van Moorsel Classic krijgt een nieuw aanvangstijdstip. Door een actie van Wendy van Dijk voor het Leontienhuis van de viervoudig Olympisch kampioene moet het schema van het levende eerbetoon bij haar eerste wielerclub RTC Buitenlust in Helmond worden aangepast. 

Leontien van Moorsel zet zich met haar Leontienhuis in voor kinderen met een eetstoornis. De zesvoudig sportvrouw van het jaar leed tijdens haar sportieve loopbaan aan Anorexia en weet daardoor als geen ander wat kinderen met een eetstoornis doormaken. De geboren Boekelse vond zich op de fiets na opmerkingen van de bondscoach te dik en hongerde zichzelf feitelijk uit. Minder gewicht had overigens geen invloed op haar prestaties, waardoor Van Moorsel voor de buitenwacht ogenschijnlijk de meest ideale topsporter was.

Maar achter haar talrijke zeges zat een klein menselijk drama, dat ze met steun van haar echtgenoot Michael Zijlaard overwon. Ze stopte met fietsen, trouwde en werd een ander mens, voordat ze vele kilo’s  zwaarder weer op de fiets stapte. Leontien van Moorsel overwon zichzelf en won in het tweede deel van haar loopbaan feitelijk alles dat er te winnen viel. Inclusief het werelduurrecord in Mexico. Ze werd bovendien een gelukkiger mens dat zich na haar sportieve loopbaan besloot in te zetten voor kinderen met de problemen die ze zelf overwon.

De actie van Wendy van Dijk voor het Leontienhuis op de grens van Zevenhuizen en Lansingerland (officieel geopend door Koningin Maxima) op zondag 4 juli wordt de nieuwe tijden van de Leontien van Moorsel Classic:

14.30 uur Inloop deelnemers op complex RTC Buitenlust

15.00 uur Start Leontien van Moorsel Classic

16.30 uur Einde sportieve gedeelte Leontien van Moorsel Classic

16.40 uur Kids persconferentie Leontien van Moorsel

16.50 uur Medailleceremonie

17.15. uur Einde Leontien van Moorsel Classic

 


Terug naar nieuwsoverzicht