RKVV Milheeezer Boys met twee -8 teams naar De Braak

16 juni 2021

RKVV Milheezer Boys laat zich van zich sterkste kant zien en komt met twee teams op zondag 11 juli naar de eerste editie van de Gebroeders Van de Kerkhof Cup.  Patrick van der Slik schreef de -8/1 en -8/2 in voor het levende eerbetoon van de stichting Helmondse Sporthelden aan de twee ex-internationals op sportpark De Braak.

De Gebroeders Van de Kerkhof zijn twee van de acht helden van de stichting die de boegbeelden van de vijfde stad van Brabant inzet als voorbeeld voor kinderen. En met name kansarme kinderen. Zij hebben soms een steuntje in de rug nodig om net dat te bereiken wat ze wel in hun mars hebben. Sport is een belangrijk onderdeel van de sociale vorming van kinderen maar dreigt door fiancien voor bepaalde groepen in de samenleving een vorm van luxe te worden.

Een op de negen kinderen leeft in Helmond op of onder de armoedegrens. Met de stichting Leergeld wil Helmondse Sporthelden deze kinderen via haar evenementen kennis laten maken met sport om ze daarna mogelijk lid te maken van een Helmondse vereniging. Om die reden zullen er aan de tweede editie van de Gebroeders Van de Kerkhof Cup ook schoolteams gaan deelnemen om zo de drempel voor kansarme kinderen naar een club te verlagen.

RKVV Milheezer Boys werd aangemeld door Patrick van der Slik en kom op de lijst naast de drie -8 teams van gastheer SV De Braak. De wedstrijden 6×6 worden gespeeld in het stadion van Helmond Sport en fusieclub SV De Braak. Het evenement begin met een vlaggenparade die wordt afgenomen door de beide ex-PSVérs en eindigt met een medailleceremonie, waardoor elk kind ongeacht de prestatie met een medaille naar huis gaat.

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht