Meisjes HC Heeze ook naar Helmondse Trophy

11 oktober 2021

Het deelnemersveld van de eerste Bob de Voogd Trophy is uitgebreid met een team van hockeyclub Heeze. Coaches Koen Louwers en Arjan van der Zanden gaf de meisje E6-2 op voor het levende eerbetoon van de stichting Helmondse Sporthelden op zaterdag 23 otkober aan de Olympisch zilveren medaille winnaar van Londen 2012.

Daarmee komt het deelnemersveld aan het toernooi met de naam van de speler die werd geboren en opgroeide in Helmond en bij HC Helomnd begonnen met hockeyen bijna in dubbele cijfers. De jongens en meisjesteams worden gesplitst in twee verschillende poules, waardoor er een hoofdprijs komt voor twee teams. Die mogen deze grote  Trophy, een wisselbokaal met de naam van uitreiker Bob de Voogd, een jaar lang in de prijzenkast van hun vereniging houden.

Voor alle andere teams is er al aandenken aan de deelname van het toernooi om de Bob de Voogd Trophy een medaille. Het evenement bij HC Helmond begint met een vlaggenparade en eindigt met de medailleceremonie. In beide gevallen is Bob de Voogd aanwezig om de kinderen te verwelkomen en uit te zwaaien. HC Heeze werd in 1975 opgericht en telt inmiddels 575 leden. Acht daarvan en hun twee  zijn in het eerste weekeinde van de herfstvakantie in Helmond actief.

 


Terug naar nieuwsoverzicht