Lieke van Heugten naar Judith Meulendijks Open

18 oktober 2021

2021 is het jaar waarin ze twaalf wordt, dus kan Lieke van Heugten nog precies meedoen aan de eerste editie van de Judith Meulendijks Open. De jeugdspeelster van HBC Phoenix komt van dezelfde vereniging als waar de huidige bondscoach van Slowakije lang geleden begon met haar sport.

Meulendijks ging nooit badmintonnen om een wereldtopper te worden. Wel om plezier te beleven aan de sport. Later bleek de geboren en getogen Helmondse aanleg te hebben voor badminton en verliet ze als talent van HBC Phoenix de Helmondse club voor andere verenigingen. Dit om zo stappen te maken in haar sportieve loopbaan. Die reikte tot nationale en Europese titels en zelfs tot deelname aan de Olympische Spelen van Sydney 2000.

Maar Meulendijks is haar roots nooit vergeten en wilde daarom graag haar eigen Judith Meulendijks Open samen met Helmondse Sporthelden organiseren in de thuishal waar HBC Phoenix. De nieuwe accommodatie aan de Suytkade zit in het Fletcher Welnesshotel Helmond, het thuishotel van Helmondse Sporthelden. Een betere combinatie van complexen is feitelijk niet mogelijk.

De Judith Meulendijks is geen traditioneel badmintontoernooi, maar een badmintondag compleet met verschillende onderdelen, waarop twee uur lang clinics worden verzorgd. Een van de onderdelen is een slagwisseling spelen met Judith Meulendijks. Veel leuker gaat het niet worden. Dat vond ook Lieke van Heugten. Zij meldde zich aan voor het evenement via de website van de stichting Helmondse Sporthelden.

Deelname aan de Judith Meulendijks Open is net als alle evenementen van Helmondse Sporthelden gratis. Ook voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar die nog geen lid zijn van een vereniging.

 


Terug naar nieuwsoverzicht