Keje Pouwels naar Leontien van Moorsel Classic

9 juni 2021

Hij heeft de voornaam van een voetballer en de achternaam van een wielrenner. Keje Pouwels is nu iets meer dan een maand negen jaar oud. Lid van RTC Buitenlust en het belanrijkste, deelnemer aan de eerste Leontien van Moorsel Classic in Helmond.

Het  levende eerbetoon aan de viervosuig Olympisch kampioen die op de fiets van haar broer Jan van Moorsel bij Buitenlust voor haar plezier ging fietsen, staat gepland voor zondag 4 juli. Locatie is RTC Buitenlust, de club waar ze haar eerste rondje reed op de kleine rode racefiets waar haar broer te groot voor was geworden.

RTC Buitenlust heeft toegezegd met minstens veertig jeugdleden tot en met twaalf jaar aan de start te zullen verschijnen. Doelstelling van de Leontien van Moorsel Classic is om de nieuwe generatie Helmonders bewust te maken van het feit dat de grootste sportvrouw van ons land, zesvoudig winnaar van de titel sportvrouw van het jaar, in Helmond op basis van plezier de basis voor haar sportieve loopbaan legde.

Anderzijds wil Helmondse Sporthelden kinderen voor wie sport een vorm van luxe is geworden door de financiele situatie thuis de kans bieden om de evenementen gratis mee te maken en eventueel met steun van de stichting Leergeld door te stromen naar het lidmaatschap van een Helmondse verenginig.


Terug naar nieuwsoverzicht