Judith Meulendijks Open 21 maart 2021

8 december 2020
Helmondse Sporthelden kan op de drempel van 2021 met trotst de datum voor haar eerste officiƫle evenement presenteren. Op zondag 21 maart zal de stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen in de sporthal aan de Suytkade badmintonster Judith Meulendijks eren met een eigen evenementen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.
De Judith Meulendijks Open is geen traditioneel badmintontoernooi voor jeugd. Het is de leukste en gratis badmintondag voor jeugd. Uiteenlopende van kinderen die reeds lid zijn van een club in Helmond of elders in het land. Kinderen die op vakantie wel eens een racket en shuttle vast hebben gehouden en kinderen die nog nooit een badmintonveld op zijn gestapt, maar door de clinics in samenwerking met Jibb+ enthousiast zijn geworden voor de sport van Judith Meulendijks.
De drievoudig nationaal kampioene en voormalige nummer tien van de wereld is zelf op de dag in de dubbele sporthal aan de Suytkade aanwezig. Kinderen worden ingedeeld naar kracht en leeftijd en krijgen in een circuit training in verschillende onderdelen van het spel. Daar hoort ook een slagenwisseling met de naamgever van het evenement natuurlijk bij.
Helmondse Sporthelden is momenteel in gesprek met de eerste club van Meulendijks, HBV Phoenix en de Helmondse badmintonbond over een samenwerking. Met Jibb+ wordt gesproken over clinics die in de aanloop naar de Judith Meulendijks Open voor Helmondse basisscholen worden gegeven. Doelstelling van Helmondse Sporthelden is om bij het eerste evenement een volle sporthal met actieve kinderen te krijgen.

Terug naar nieuwsoverzicht