Jongens Nijmeegse NMHC naar Bob de Voogd Trophy

23 september 2021

Het deelnemersveld van de eerste Bob de Voogd Trophy is uitbreid met de jongens E8 van het NMHC. Het team van de Nijmeegse Mixed Hockey Club werd via de website van Helmondse Sporthelden aangemeld door teamanager Eva Boudestijn.

De Bob de Voogd Trophy is het levende eerbetoon van de stichting Helmondse Sporthelden aan de voormalig speler van HC Helmond, Den Bosch, Oranje Zwart, Oranje Rood en het Nederlands team. De voormalig international speelt momenteel bij Braxagata in het Belgische Brasschaat. De geboren en getogen Helmonder debuteerde in 2009 in het nationale team en won in 2012 tijdens de Olympische Spelen van Londen. In 2016 werden De Voogd en Oranje vierde.

Doelstelling van de Helmonder was om zijn interlandloopbaan in 2020 af te sluiten in Tokyo. Maar dat slot werd de aanvaller door bondscoach Max Caldas niet gegund. Met een jaarlijks terugkerende Trophy met zijn naam eerst Helmondse Sporthelden de aanvaller. Het evenement heeft als doelstelling om vooral een dag hockeyplezier te brengen.

Daarom start de Bob de Voogd Trophy met een vlaggenparade en eindigt voor alle teams met een medailleceremonie. De naamgever van het toernooi komt de plakken bij HC Helmond hoogstpersoonlijk uitreiken. Het evenement is voor meisjes en jongensteam en in samenwerking met Jibb+ zal er op zaterdag 23 oktober ook worden getracht om een poule voor schoolteams te organiseren.

 


Terug naar nieuwsoverzicht