Helmondse Sporthelden helpt acht Hogeschool-stagiaires

5 februari 2021
Als je als stichting staat voor de kansen van volgende generaties in de samenleving dan moet je die volgens Helmondse Sporthelden-voorzitter Frans Stienen ook bieden. Voor kansarme kinderen van vier tot en met twaalf jaar in de vijfde stad van Brabant als brandpunt de doesltelling. Maar ook wanneer een onderwijsinstelling een beroep op je doet.
Toen de afdeling Sportmarketing en Mangement van Hogeschool Rotterdam zich bij Helmondse Sporthelden meldde met de vraag of de stichting in deze tijden van studienood iets kon betekenen voor stageplaatsen van eerstejaars van de opleiding was Stienen duidelijk. “Zeker doen, mits we kunnen voldoen aan de regels voor Corona.”
De stagiaires Helmondse Sporthelden zullen in Rotterdam op het kantoor van de Giovanni van Bronckhorst Foundation en producent Fast Forward tien weken worden begeleid door de mensen van Fast Forward. Vaak virtueel en soms even op de locatie. Speciaal voor de eerste kennismaking toog het Helmondse bestuurslid Saskia Hegeman naar de Maasstad om de acht studenten van Hogeschool Rotterdam in het pand aan de Piekstraat welkom te heten.
Hegeman vertelde iets over haar eigen loopbaan in de bouwsector en achtergrond (opgegroeid in een kansarme wijk in Helmond) maar vooral de doelstellingen van Helmondse Sporthelden. Daarna kwamen Anthara Bik (momenteel bezigmet haar afstudeerscriptie bij de Giovanni van Bronkchorst Foundation) en Rasid Sabljica (net klaar met zijn zes maanden durende stage bij Helmondse Sporthelden) aan het woord als voorbeelden van de samenwerking in de praktijk voor de eerstejaars.
Die kozen daarna elk een van de zeven evenement van de stichting uit, waarvoor ze zich in de komende twee maanden voor gaan inzetten. In creativiteit, maar ook voorbereiding. Zo hopen de studenten iets toe te voegen aan een flitsende en gedegen start van Helmondse Sporthelden in het tweede deel van 2021.

Terug naar nieuwsoverzicht