Helmondse Sporthelden feleciteert Heldin Van Moorsel

22 maart 2021
Helmondse Sporthelden feliciteert de koningin van Sydney, Leontien Zijlaard-van Moorsel. De Rotterdamse blaast vandaag samen met haar man Michael Zijlaard en dochter 51 kaarsjes op haar verjaardagstaart uit.
De in het Brabantse Boekel geboren Zijlaard-Van Moorsel is in ons land de meest gedecoreerd sportvrouw met vier Olympische en negen wereldtitels. Drie dozijn nationale kampioenshappen op baan en weg en zes Jaap Edens voor de titel van Sportvrouw van het Jaar.
De wielrenster won de Tour Feminin en was lange tijd houdster van het Werelduurrecord. Vandaag de dag zet Zijlaard-Van Moorsel met haar Leontien-huis zich vooral in voor kinderen met een eetstoornis, waar ze tijdens haar sportieve loopbaan zelf last van had. Uiteindelijk overwon zij die samen met haar man Michael Zijlaard en besloot daarom na haar actieve carriere zich in te zetten voor kinderen met anorexia.
Helmondse Sporthelden eert Leontien Zijlaard-van Moorsel in samenwerking met haar eerste club, Buitenlust, in 2021 voor de eerste maal met de Leontien van Moorsel Classic.

Terug naar nieuwsoverzicht