Helmondse Amateur Boksers (HAB) 80 jaar oud

12 juni 2021

De Helmondse boksvereniging Helmondse Amateur Boksers, HAB, bestond 10 juni precies tachtig jaar. Van die tachtig jaar is de drijvende kracht achter de club, Sjef Weber, er reeds 45 lid.

Het onderkomen van de Helmondse Amateur Boksers is gevestigd aan de Icarusstraat in de vijfde stad van Brabamt. Dat is bovenal het thuishonk van Team Holzken. Het kickboksen en Muy Thai boksen heeft het boksen voorbij gestoken, maar bij de Helmondse Amateur Bokser wordt er nog steeds gebokst. Ook in december van dit jaar als Helmondse Sporthelden het eerste kalenderjaar met zeven evenementen afsluit met de Nieky Holzken Belt bij zijn club.

Sjef Weber was overigens in 1980 Nederlands nationaal kampioen bij de junioren. Zijn broer Hendrik zelfs viervoudig Nederlands kampioen bij de senioren. Na zijn loopbaan in het boksen legde Weber zich als trainer voornamelijk toe op het kickboksen, mede door zijn schoonzoon en zevenvoudig wereldkampioen Nieky Holzken. Met andere kickboksers behaalde Weber vier wereldtitels, vier Benelux en negen Nederlandse titels.

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht