Helmonder Niels Vink plaatst zich voor Paralympics

6 februari 2021
Niels Vink gaat in 2021 een groot deel van zijn droom als paratennisser invullen. De geboren en getogen Helmonder werkte zich tijdens de Melbourne Open op de international ranking op naar de zesde plaats en stelde daarmee zijn deelname aan de Paralympische Spelen van Tokyo op 24 augustus tot en met 5 september veilig.
Zijn voorsprong in punten op zijn achtervolgers op de rangking is door de prestaties van Vink in Australie zo groot geworden, dat hij door ze niet meer kan worden ingehaald. Vink verloor in het enkelspel nipt van de nummer een van de wereld Dylan Ascott. De australier won voor eigen publiek nipt met tweemaal 6-4.
De Helmonder haalde in Melbourne met landgenoot en nummer drie van de wereld, Sam Schroder, overigens wel de finale van het dubbelspel. Team Nederland, dat die in die samenstelling ook in Tokyo uitkomt, klopt in de halve endstrijd een Brits-Amerikaan koppel. In de finale spelen Vink en Schroder tegen het Australische koppel, waarvan de in eigen land mateloos populaire Dylan Ascott onderdeel van is.
Niels Vink is bij de stichting Helmondse Sporthelden nog geen Sportheld, maar wel opgenomen op de lijst van sporters die waarde hadden of hebben voor de vijfde stad van Brabant. (foto John Bestebroer)

Terug naar nieuwsoverzicht