HC Helmond mini’s op Bob de Voogd Trophy

28 juni 2021

Net zoals SV de Braak bij de Gebroeders Van de Kerkhof Cup heeft hockeyclub Helmond de lijst met deelnemende teams geopend voor de Bob de Voogd Trophy. De Helmondse club fungeert op zaterdag 23 oktober als gastheer voor het levende eerbetoon aan de ex-international van het Belgisch Braxgata, die zijn sportieve loopbaan lang geleden bij de groen-blauwen in Helmond begon.

De Bob de Voogd Trophy is een van de zeven evenementen van Helmondse Sporthelden in 2020. De stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen zet zich om de helden van de vijfde stad van de provincie Noord-Brabant jaarlijks te eren. En de helden op deze manier te benutten om kinderen te motiveren om aan sport te gaan doen of juist te blijven doen. Bob de Voogd is een van de acht helden die die zich zo belangeloos inzetten voor kinderen. Vooral om ze te laten genieten van sport en dus ook fit te blijven door bewegen.

Helmondse Sporthelden zet zich echter extra in om kansarme kinderen in Helmond de toegang tot een sportclub te bieden. Armoede is vaak een grote drempel voor een lidmaatschap. Schaamte over de situatie betekent dat een kind vaak verstoken blijft van zaken die voor de meeste andere kinderen heel vanzelfsprekend zijn. Helmondse Sporthelden wil via clinics kinderen enthousiasmeren en via de stichting Leergeld aan de voldoende middelen helpen om toch lid te worden van een vereniging. Daardoor raken ze veel minder in een sociaal isolement dan nu het geval is.

Gratis aanmelden voor de Bob de Voogd Trophy, net als de mini’s van HC Helmond, is voor alle jongens- en meisjesteams gratis. Net als alle clinics en evenementen van de stichting Helmondse Sporthelden.

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht