Fletcher Helmond helpt Meulendijks examens door

24 april 2021

Fletcher Helmond heeft Helmondse Sportheld Judith Meulendijks mede aan twee voldoendes voor haar examen psychologie geholpen. Manager Corne van der Kant reageerde als partner van de stichting van voorzitter Frans Stienen direct positief toen de bondsocach van Slowakije een locatie zocht om vijf dagen in quarantaine moest.

Fletcher Helmond en de dubbele sporthal aan de Suytkade zijn op zondag 21 november de locatie voor de eerste Judith Meulendijks Open. Het badminton evenement van Helmondse Sporthelden had in maart de start van een serie van zeven evenementen moeten zijn, maar werd door Covid 19 noodgedwongen verplaatst.

Meulendijks is een van de acht Sporthelden die door de stichting Helmondse Sporthelden in 2020 werd aangewezen. De geboren en getogen Helmondse is momenteel werkzaam als bondscoach in Slowakije, maar studeert ook nog op afstand psychologie. “Dat is met een beetje goede wil allemaal prima te combineren, maar voor het examen moest ik echt naar Nederland. Met Corona was dat allemaal echter een stuk ingewikkelder dan normaal. Maar met hulp van Fletcher Helmond is het allemaal goed gekomen. Ik ben vijf dagen in het hotel in afzondering geweest en heb zo nog prima kunnen voorbereiden. Met dank aan Corne van der Kant en zijn mensen.”

Behalve het afleggen van het examen kreeg Meulendijks door de steun van Fletcher Helmond ook de kans om haar familie weer even te ontmoeten. De kroon op de reis naar Nederland waren de 6,1 en 7,3 als resultaten. De Slowaakse coach is inmiddels afgereisd naar Kiev waar haar pupillen jagen op kwalificatie voor de Spelen van Tokyo.

Een langer interview met Judith Meulendijks is komende week te lezen in De Loop, het weekblad voor Helmond en De Peel.

 


Terug naar nieuwsoverzicht