Drie SV de Braak -8 teams in Gebroeders Van de Kerkhof Cup

11 juni 2021

SV De Braak gaat met drie -8 team deelnemen aan de eerste editie van de Gebroeders Van de Kerkhof Cup. Het levende eerbetoon aan de tweeling van FC Twente en PSV die zowel in 1974 als 1978 in Duitsland en Argentinië in de finale van het WK stonden staat voor zondag 11 juli in de agenda.

Locatie van het tweede evenement op de kalender van de stichting Helmondse Sporthelden is het complex van Helmond Sport en SV De Braak. Die laatste club is een fusie van Mulo en SC Helmondia en speelt achter het stadion van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De club van voorzitter Harm van Stiphout reageerde direct positief op het initiatief om een evenement te huisvesten met de naam van de gebroeders Van de Kerkhof en vond dat het dan ook in het deelnemersveld zichtbaar moet zijn.

Aanmelden van -8 teams voor het toernooi dat ook in het stadion van Helmonds Sport wordt verspeeld, kan gratis via de website van Helmondse Sporthelden. “Ik heb begrepen dat de Coen Moulijn Memorial Cup in Rotterdam is uitgegroeid tot het grootste -9 toernooi van ons land. Dat lijkt mij een mooie ambitie voor de Van de Kerkhof Cup voor -8 jeugd in Helmond,” aldus stichtingsvoorzitter Frans Stienen.

De Gebroeders Van de Kerkhof Cup is ook voor niet Helmondse en zelfs niet Brabantse verenigingen toegankelijk. Ook meisjes team kunnen aan het evenement deelnemen. In de filosofie van Helmondse  Sporthelden is er een wisselbeker voor het winnende team, maar gaat iedere deelnemer met een medaille als aandenken aan het toernooi naar huis. Van het evenement wordt ook een video gemaakt die daags na het toernooi wordt gepubliceerd op de website en Facebook-pagina www.facebook.com/helmondsesporthelden en www.facebook.com/vandekerkhofcup


Terug naar nieuwsoverzicht