Draaiboek-college stagiaires Hogeschool Rotterdam

28 mei 2021
Voor de acht studenten sportmarketing en management van Hogeschool Rotterdam was de stage op het kantoor van Fast Forward aan de Piekstraat voor de stichting Helmondse Sporthelden leuk, maar tot voor kort toch vooral een periode die werd gekenmerkt door het opdoen van theoretische kennis.
Door Corona werden immers geen evenementen toegestaan en was er naar toe werken. De stage op het kantoor dat wordt gedeeld met de Giovanni van Bronckhorst Foundation was daardoor leuk, maar bovenal net niet echt. Totdat de overheid besloot om de Corona-maatregelen te versoepelen. Het bestuur van de de stichting Helmondse Sporthelden onder leiding van voorzitter Frans Stienen besloot daarop om groen licht te geven voor de Leontien van Moorsel Classic en Gebroeders Van der Kerkhof Classic.
Dat groene licht maakte theorie voor de acht studenten die samen werken aan de voorbereiding op de zeven evenementen van Helmondse sporthelden opeens ‘echt’. En bij ‘echt’ hoort natuurlijk ook een draaiboek. Dus kwam Joyce Dijkshoorn op bezoek om de studenten onderricht te geven in de voorbereiding op een evenement.
Dijkshoorn is de stille kracht van alle door Fast Forward georganiseerde evenementen met de namen van sporthelden in Rotterdam en Helmond. De Rotterdamse studeerde evenementen management aan EuroCollege Hogeschool en combineert sinddien bescheidenheid met kennis, kunde en ervaring. Daarmee is ze een niet weg te denken schakel in de ketting die nodig is voor een geslaagd evenement.
De zwangere Dijkshoorn (foto rechts) deelde haar evering de studenten van Hogeschool Rotterdam die er zo achter kwamen dat er in de aanloop naar een evenement veel meer zaken een rl spelen dan alleen bidden voor goed weer. De stille kracht van Fast Forward koppelde op haar manier theorie en praktijk en gaf de studenten de opdracht een begin te maken met hun draaiboek. Hoe het moest worden opgebouwd en ingevuld.
Volgende week wordt de eerste opzet door Dijkshoorn beoordeeld en voorzien van adviezen. Vooral belangrijk voor de studenten die de Leontien van Moorsel Classic en Gebroeders Van der Kerkhof Cup doen. Deze twee evenementen vallen immers in de stageperiode, waardoor hun bijdrage daadwerkelijk zal worden gebruikt voor de uitvoering van het evenement. “Het wordt nu echt,” zoals een van de studenten na afloop opmerkte. “Ik wist wel dat er veel bij kwam kijken. Maar ook weer niet zo veel.”
Joyce Dijkshoorn verliet een met tevreden glimlach de zogenaamde Gio-zone. Zij had ooit ook zo tegen evenementen aangekeken en is inmiddels zo ervaren dat ze bij Fast Forward de drijvende is geworden achter het succes van evenementen met de naam van een sportheld.

Terug naar nieuwsoverzicht