Dr Knippenberg College partner Helmondse Sporthelden

10 juni 2021

Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en haar aanpak is bijna Rotterdams te noemen. Jule Frantzen is directeur van het Dr Knippenberg College en voor een samenwerking met Helmondse Sporthelden wilde ze niet tot het nieuwe schooljaar wachten. Heel resoluut vertelde ze voorzitter Frans Stienen met haar school direct reeds een bijdrage te willen leveren aan de Gebroeders Van de Kerkhof Cup op zondag 11 juli op sportpark De Braak.

“Ik ben al tien tot vijftien leerlingen gaan zoeken die op de dag van het ternooi de rol van spelleider enĀ  scheidsrechter in kunnen vullen. Dat zien wij als een soort maatschappelijk stage en tegelijkertijd is het goed voor het Knippenberg College om zich aan dit prachtige initiatief te binden. Zeker op deze locatie, waar we volgend schooljaar een prachtig nieuw gebouw betrekken. Helmondse Sporthelden past helemaal in ons sportprofiel. Geweldig en goed dat er iets extra’s voor kansarme kinderen in deze stad wordt gedaan. Daar kunnen wij als ‘Knippers’ straks ook trots op zijn,” aldus Frantzen.

Haar enthousiasme voedt het gesprek over verbinden en versterken van Helmondse Sporthelden. De directeur van het Dr Knippenberg College vindt in stichtings-voorzitter Frans Stienen bovendien een man met een kwart eeuw aan onderwijservaring. Daardoor wordt ook de jeugdopleiding van Helmond Sport wordt aangestipt en zelfs het verkrijgen van de status van LOOT-school (predikaat voor geselecteerde onderwijsinstellingen speciaal voor topsport talenten) nog even aangestipt.

In de hal van het gebouw dat gaat plaatsmaken voor woningen staat een vitrine met bokalen die de school op sportgebied in de aflopen jaren op de Jeugd Olympische dagen wist te winnen. Frantzen wijst trots en neemt afscheid van Stienen met een grote glimlach. “Dit initiatief van Helmondse Sporthelden past helemaal bij onze school. We gaan er iets mooi van maken.”

 


Terug naar nieuwsoverzicht