Dr Knippenberg College ook op Judith Meulendijks Open

26 oktober 2021

Het Dr Knippenberg College gaat met de stichting Helmondse Sporthelden ook samenwerken voor de Judith Meulendijks Open. Het levende eerbetoon aan de in Helmond geboren en getogen badmintonster wordt op zondag 21 november in de sporthal aan de Suytkade bij Fletcher Welnesshotel Helmond gehouden.

Volgens directeur Jule Frantzen een logische stap in de samenwerking, die in juni van dit jaar begon met de bijdrage van leerlingen van de onderwijsinstelling aan de Gebroeders Van de Kerkhof Cup bij SV Braak. “Dat was een feestje, waar we als Knippers trots op waren om een bijdrage te mogen leveren. We wisten toen nog niet zo goed wat er van ons werd verwacht. En welke rol onze leerlingen konden invullen. Daar hebben we inmiddels beter zicht op en die rol is waardevol voor zowel het Knippenberg College als Helmondse Sporthelden.”

Wat volgens Fratnzen meespeelt is dat Judith Meulendijks, net als Nieky Holzken, een oud-leerlinge is van de school. “Hoe geweldig is dat als je dat op de leerlingen over kunt brengen. Bovendien zitten haar neefje en nichtje op het Knippenberg College, dus het wordt alleen maar leuker om zo te verbinden.” Om die reden heeft de school, die is verhuisd naar de locatie op sportpark De Braak, ook geopteerd voor clinics door Jibb+ voor alle eerste klassen in de aanloop naar het evenement.

“Dat zijn er veertien klassen, dus we hopen dat er vanuit die badmintonclinics in de gymnastieklessen veel leerlingen doorstromen naar deelname aan het evenement. De oudere leerlingen gaan op zondag 21 november aan de Suytkade een rol spelen als begeleider van kinderen en ondersteuners van de organisatie. Hoe geweldig is dat.”


Terug naar nieuwsoverzicht