Delta Venlo met drie E-teams naar Bob de Voogd Trophy

7 oktober 2021

Delta Venlo heeft het deelnemersveld van de eerste edityie van de Bob de Voogd Trophy een enorme boost gegeven. De Limburgse vereniging met ruim 1800 leden meldde via de website van Helmondse Sporthelden maar liefst drie teams aan voor het levende eerbetoon aan de ex-niternational die zijn loopbaan als geboren en getogen Helmonder bij HC Helmond begon.

De Bob de Voogd Trophy is een toernooi voor eerste en tweedejaars E-jeugd en is bedoeld voor elk niveau. Dat hebben ze bij Delta Venlo goed begrepen, waardoor ook lagere teams in de leeftijdscategorie onder negen jaar aan een groot evenement deel kunnen nemen. Het toernooi met de naam van de speler van het Belgische Braxgata staat immers voor zijn dag waarop plezier voorop staat. “Natuurlijk heeft sport altijd een winnaar. Maar ieder kind moet na het evenement met een goed gevoel huiswaarts keren. Zo’n dag mag geen verliezers kennen,” aldus de voormalige speler van de nationale selectie.

De Voogd ondersteunt om die reden ook de doelstelling van de stichting Helmond Sporthelden om elk kind op een evenement met een medaille naar huis te laten gaan. “Geweldig dat op deze manier elk kind zich een klein beetje winnaar kan voelen en altijd met een tastbare herinnering naar huis gaat. Dat vergroot in kijn ogen de waarde van deelname aan de Bob de Voogd Trophy en maakt mij als sportheld alleen nog maar trotser.


Terug naar nieuwsoverzicht