Helmondse Sporthelden ook voor kinderen met beperking

10 november 2020

Het is deze week de week van het gehandicapte kind. In ons land hebben 100 duizend kinderen een beperking. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel of zijn verstandelijk gehandicapte. Ze kunnen niet horen of zien. Die handicap hebben ze vaak al vanaf hun geboorte en moeten daarmee leven.

Helmondse Sporthelden zet zich al vanaf 2021 ook in voor kinderen met een beperking. De Pieter Gruijters Classic is in samenwerking met atletiekclub HAC Helmond bijvoorbeeld vooral speciaal voor kinderen met een beperking. Andere evenementen zoals de Nieky Holzken Belt, Judith Meulendijks Open en Leontien van Moorsel Classic worden in 2021 echter ook open gesteld voor kinderen met een beperking. Daardoor heeft Helmondse Sporthelden de meest inclusieve kalender voor kinderen van basisscholen van vier tot en met twaalf jaar.

Bovendien maakt de Antoon van Dijkschool onderdeel uit van het Onderwijs platform van Rotterdamse Sporticonen. Zo hoopt de stichting alle kinderen in de vijfde stad van Brabant kansrijk te maken. Door niet een week per jaar de aandacht op ze te richten, maar 44 weken per jaar buiten de vakanties om.


Terug naar nieuwsoverzicht