De Sterke (11) eerste deelnemer Judith Meulendijks Open

8 oktober 2021

Femke de Sterke is de eerste aanmelder voor de Judith Meulendijks Open. De elfjarige jeugdspeelster van het BC Schollevaar uit Capelle aan den IJssel kwam via de website van de stichting Helmondse Sporthelden op de deelnemerslijst voor het levende eerbetoon van de geboren en getogen Helmondse badmintonster.

De Judith Meulendijks Open is geen traditioneel badmintontoernooi voor jeugd tot en met twaalf jaar. Het is een badmintonclinic onder leiding van Judith Meulendijks. De voormalige deelneemster aan de Olympische Spelen van Sydney in 2000 zal kinderen in de sporthal aan de Suytkade, naast Fletcher hotel Helmond, langs zes stations voeren. Daar krijgen de deelnemers aan de leukste badmintondag van ons land training in de verschillende onderdelen van het badminton.

Op een van de zes stations spelen de kinderen een paar slagen tegen Meulendijks zelf. De naamgever van het evenement is tegenwoordig bondsocach van Slowakije en vliegt speciaal voor haar levende eerbetoon van Helmondse Sporthelden naar Nederland om er voor de deelnemers bij te zijn. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar worden op 21 november overigens naar sterkte in groepen ingedeeld. Met en zonder lidmaatschap van een vereniging. Maar altijd met spelvreugde en plezier als rode draad.

Voorafgaande aan de Judith Meulendijks Open zal Jibb+ op basisscholen in Helmond clinics verzorgen om zo kinderen enthousiast te maken voor gratis deelname aan het evenement. Femke de Sterke was al lang enthousiast. Ze heeft inmiddels binnen haar eigen vereniging, BC Schollevaar, opgeroepen om met een groep jeugdleden in november gezamenlijk naar het evenement in de sporthal aan de Suytkade in Helmond af te reizen.

 


Terug naar nieuwsoverzicht