Cup levert SV de Braak drie nieuwe jeugdleden op

14 juli 2021

De teller voor 2021 staat op drie. Drie Helmondse kinderen die via clinics of evenementen van Helmondse Sporthelden lid zijn geworden van een sportvereniging. De stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen zal haar doelstelling om kinderen van vier tot en met twaalf jaar in de vijfde stad van Brabant over de drempel bij club te helpen zorgvuldig monitoren.

De grote winnaar van de Gebroeders Van de Kerkhof Cup werd dus feitelijk SV De Braak. De fusieclub en buurman van het Dr. Knippenberg College kreeg alle inkomsten vanuit het toernooi en kon drie nieuwe jeugdleden bijschrijven. Met dank aan basisschool de Vuurvogel. Of eigenlijk Mohammed Chahim. Het bestuurslid van de Helmondse Sporthelden is van meet af aan enthousiast om meer kinderen lid te maken van een vereniging. En dan vooral kansarme kinderen. Ongeacht de tak van sport en indien nodig met steun van de stichting Leergeld.

Europarlementair Chahim nam zijn beide zoons zondag 4 juli mee naar de Leontien van Moorsel Classic en werd op het complex van RTC Buitenlust, ondanks de regen, zo enthousiast dat hij besloot een team van de school van zijn oudste zoon mee te laten doen aan de Gebroeders Van de Kerkhof Cup. Het team van De Vuurvogel bestond uit zeven kinderen, waarvan een een reeds lid was van een club. Ze wonnen het toernooi niet, maar beleefden een geweldige dag met sport en veel plezier.

 

Het zonovergoten eerbetoon aan de in Helmond geboren en getogen tweeling van PSV en Oranje leverde zo veel enthousiasme op dat drie kinderen uit de zwart-witte formatie van Chahim zich direct aanmeldden bij de jeugdafdeling van SV de Braak. De gastheer van het -8 toernooi dat voor juli 2022 weer op de agenda staat, zag daardoor haar ledenbestand daardoor verder groeien. Daarmee werd de doestelling van Helmondse Sporthelden ook direct duidelijk. De stichting staat voor Helmonder, door Helmonders.


Terug naar nieuwsoverzicht