Carolus Borromeus College tweede onderwijspartner

7 juli 2021

Er werd op het Carolus Borromeus College in de Helmondse wijk Brandevoort even alleen in de koffie geroerd. De stilte was volebaar bij het verhaal dat in ons land 25 duizend kinderen in armoede leven. Tien procent van alle Nederlandse kinderen. Jongens en meisjes die vaak hun verjaardag niet vieren, geen lid kunnen worden van een sportclub of zelfs ’s ochtends zonder ontbijt naar school gaan.

De doelstelling van Helmondse Sporthelden werd door voorzitter Frans Stienen met een verhaal duidelijk gemaakt. De sporthelden van de vijfde stad benutten als voorbeeld voor volgende generaties. En dan kansarme kinderen in het bijzonder. En die zijn er in Helmond ook nog. En te veel. Een op de negen jongens en meisjes groeit in de stad van Helmondse Sporthelden op in armoede. Een verborgen probleem, want armoede wordt omgeven met schaamte, waarmee gezinnen niet te koop lopen.

Reden waarom Helmondse Sporthelden zich speciaal voor deze kinderen inzet. Door ze bij clinics over de drempel te helpen bij sportclubs en ze eventueel met steun van de stichting Leergeld financieel te ondersteunen voor het lidmaatschap van een vereniging. Carolus-directeur Ruud van de Westerlo kende het probleem, maar was bij het aanhoren van Frans Stienen soms toch nog verbaasd.

“250 duizend kinderen. Ik schrik wel een beetje van dit getal. Natuurlijk gaan we Helmondse Sporthelden samenwerken. Dat lijkt mij geen discussie. Uit respect voor de helden en vooral ook voor het doel van de stichting,” aldus Van de Westerlo. Daarmee wordt zijn onderwijsinstelling na het Dr Knippenberg College de tweede onderwijspartner van de stichting van voorzitter Frans Stienen. Het Carolus gaf aan leerlingen te gaan leveren voor de twee evenementen om de hoek, de Danny Koevermans Cup bij SV Brandevoort en Bob de Voogd Classic bij HC Helmond.

“We gaan er iets mooi van maken. De evenementen van Helmondse Sporthelden passen prachtig bij de doelstelling van school voor maatschappelijke stages en het sociale gezicht van de school. We gaan in de school docenten en leerlingen enthousiast maken. En dat moet geen enkel probleem zijn.”

 


Terug naar nieuwsoverzicht