Broer en zus Van Tol op 4 juli naar eerste Classic

22 juni 2021

Een van de grote voordelen van de Leontien van Moorsel Classic op zondag 4 juli bij RTC Buitenlust is dat het evenement geen voorwaarde voor deelname kent. Geen lid van een wielerclub is geen probleem. Zelf geen eigen racefiets is geen probleem. Er wordt door Helmondse Sporthelden alles in het werk gesteld om iedereen toegang te verlenen tot de leukste fietsdag van het land.

Daardoor zien we dat steeds meer leden van een gezin naar het levende monument voor de viervoudig Olympisch kampioene toe komen. Dat is bij wedstrijden niet mogelijk, maar de Leontien van Moorsel Classic is ook geen wedstrijd maar een wielerdag, waar iedereen plezier aan kan beleven. Dus deelnemers gaan langs verschillende onderdelen om plezier te beleven of kennis te maken met de sport die Leontien van Moorsel zesmaal de titel van sportvrouw van het jaar opleverde.

Twee leden uit hetzelfde gezin zijn bijvoorbeeld Tim en Anne van Tol. Zij zijn beiden al lid van RTC Buitenland, de Helmondse club waar Leontien van Moorsel begon met fietsen en als podium dient voor haar levende eerbetoon. Opvallend is het steeds grotere aantal kinderen dat zich overigens zonder lidmaatschap van een wielervereinigng aanmeldt. Op deze manier hoopt Helmondse Sporthelden kinderen te enthousiasmeren voor een lidmaatschap van een wielerclub, zoals RTC Buitenlust.

Mochten thuis de financiele middelen niet aanwezig zijn voor een lidmaaschap van een club, ongeacht de tak van sport, dan zal Helmondse Sporthelden zich samen met de stichting Leergeld inzetten om die kosten te dekken voor het kind. Volgens de stichting van voorzitter Frans Stienen mag sport namelijk voor geen enkel kind in de vijfde stad van Brabant een vorm van luxe worden.

 


Terug naar nieuwsoverzicht