“Armoede mag geen belemmering zijn voor kind om te sporten”

13 november 2020

In ons land hebben twee miljoen gezinnen wekelijks vijftig tot zestig euro voor boodschappen te besteden. Helmond is niet de armste stad voor jeugd om in op te groeien. Maar een op de elf kinderen van vier op de tien kinderen leeft in de vijfde stad van Brabant op of onder de armoedegrens dus het laat zich makkelijk raden hoe het staat met de voeding voor deze kinderen.

Helmondse Sporthelden heeft besloten om het eren van de helden van de stad te koppelen aan extra inzet voor kinderen met een sociale beperking. Want een kind dat thuis geen ontbijt krijgt, zal vanwege het gebrek aan financiƫle middelen ook niet sporten. De wereld van het kind wordt daardoor kleiner. Helmondse Sporthelden wil kinderen van vier tot en met twaalf jaar met ingang van 2021 in samenwerking met Jibb+ gratis clinics onder schooltijd en deelname aan haar evenementen.

Het laat zich makkelijk raden weke doelgroep momenteel het hardst wordt geraakt door het Corona-virus. In 2021 zal de stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen zich daarom met acht Helmondse helden. nadrukkelijk inzetten voor de zwakkeren in de maatschappij. Want kinderen hebben immers niets te beslissen.


Terug naar nieuwsoverzicht