Bob de Voogd Trophy definitief op zaterdag 23 oktober

24 juni 2021

Nancy Willems-Bouw heeft akkoord gegeven. En na het groene licht van de secretaris van Hockeyclub Helmond wordt zaterdag 23 oktober de defiitieve datum voor de eerste editie van de Bob de Voogd Trophy in Helmond.

Willems-Bouw moest wachten op het wedstrijdprogramma van hockeybond KNHB voor een definitief akkoord. Maar nu blijkt dat 23 oktober niet is ingepland in de speelkalender kan het levende eerbetoon van Helmondse Sporthelden aan Bob de Voogd bij zijn eerste club in Helmond doorgang vinden.

De Bob de Voogd Trophy is een toernooi voor zowel mini’s jongens als meisjes. Doestelling van de stichting Helmondse Sporthelden is om vanuit clinics in samenwerking met Jibb+ ook schoolteams aan het deelnemersveld toe te voegen. Daardoor wordt het evenement met de naam van de Helmondse 146-voudig ex-international daadwerkelijk een toernooi voor iedereen.

De visie van Helmondse Sporthelden is er mede opgericht om vooral ook kansarme kinderen binnen de vijfde gemeente van Brabant kennis te laten maken met hockey en bij eventueel enthousiasme de financiele kant van het lidmaatschap via de stichting Leergeld op te lossen. Zo wil de organisatie van voorzitter Frans Stienen voorkomen dat sport voor bepaalde groepen in de samenleving een vorm van luxe wordt.

Aanmelden voor de Bob de Voogd Trophy kan per direct, zelfs met meerdere teams per vereniging, via de website www.helmondsesporthelden.nl

 


Terug naar nieuwsoverzicht