Bezoek SV Gio geeft stagiaire Chiara Spek nieuwe inzichten

12 oktober 2021
Bij een stage bij Helmondse Sporthelden hoort natuurlijk ook dat je even kijkt bij andere stichtingen die het goed voor hebben met kinderen waarvoor het leven al niet helemaal eerlijk is. Kinderen die heel vaak nee krijgen te horen en voor wie kansen vaak onmogelijkheden zijn. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze niet kunnen.
 
Beter gezegd hun ouders kunnen voor hun kinderen niet betalen, wat in andere gezinnen de normaalste zaak van de wereld is. Zoals het vieren van een verjaardag of het lidmaatschap van een sportvereniging. Helmondse Sporthelden zet zich in de vijfde stad van Brabant extra in voor deze doelgroep. Die kinderen heten politiek correct kansarm.
 
Een term die op het kantoor van de Giovanni van Bronckhorst Foundation in Rotterdam nooit mag worden gebruikt. Daar geloven ze dat elk kind aanvoerder kan worden van zijn of haar toekomst. NHTV-studente Chiara Spek maakte kennis met directeur Jacqueline Jonkhart en haar organisatie. Die zich met een huiswerk project in om de kansen van kinderen in groep zeven en acht van de basisschool voor de toekomst te vergroten.
 
Zo kreeg de stagiaire van Helmondse Sporthelden verdieping van het leven voorgeschoteld. Zoals ze zelf vertelde dat je er niet bij stil staat dat er in ons land kinderen geen ontbijt krijgen, hun verjaardag niet vieren of geen lid kunnen worden van een sportclub, omdat dat thuis de middelen niet voor zijn. Zo is de stage bij Helmondse Sporthelden voor de studenten ook een beetje een les in het leven.
 
Onder de indruk ging ze huiswaarts. Niets gedaan, maar voor haar gevoel veel rijker dan dat ze op het kantoor van SV Gio kwam. “Ik weet nu nog beter welk plezier ik sommige kinderen kan doen door ze dus gewoon met een evenement mee te laten doen. Gewoon is dan feitelijk niet gewoon maar bijzonder. Zo had ik het nog niet bekeken,” aldus Spek.
 
“Aan de Bob de Voogd Trophy kan ik niet zo veel meer bijdragen, maar des te meer aan de Pieter Gruijters Classic, Judith Meulendijks Open en Nieky Holzken Belt. Daar ga ik alles aan doen om het voor die doelgroep een geweldige dag te maken.”

Terug naar nieuwsoverzicht