Bestuurslid Chahim volbrengt halve marathon Helmond

19 juli 2021

Bij Helmondse Sporthelden wordt veel over sport gesproken en nagedacht. Maar ook het bestuur van de stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen probeert nog actief te blijven. Elk op hun manier en op zijn of haar niveau.

Maar het volbrengen van de halve marathon van Helmond is extra aandacht waard. Mohammed Chahim mag de 21,5 lange run door de vijfde stad van Brabant op zijn lijstje met prestaties zetten. De Europarlementair liep in een shirt met onder meer het logo van zijn partij PvdA op de mouw. De Helmonder had zelfs een eigen haas in de halve marathon om die tot een goed einde te brengen.

Onderweg was mede-bestuurslid van Helmondse Sporthelden, Joop van Stiphout, actief voor het vastleggen van de prestatie en het eventueel verjagen van de man met hamer mocht die ergens voor Chahim opduiken. Maar de woordvoerder van Frans Timmermans in Brussel had een prima tempo en finishte bij partnerclub HAC na 21,47 kilometer in een keurige tijd van 2.20.36 uur.

Niet voldoende voor een Olympisch kwalifcatie, maar zeker voor alle lof en waardering. Zeker gezien de zomerse temperaturen waaronder Chahim en alle andere lopers in Helmond tot hun prestaties kwamen.


Terug naar nieuwsoverzicht